dimarts, de febrer 16, 2010

TEXT PREDICTIU

Què passarà amb el canvi climàtic? Fes la teva predicció.

19 comentaris:

Andrea Banderas ha dit...

Señors i señores els comuniquem que en els próxims anys les temperatures pujaran a causa del cambi climàtic i les temperatures estarán en un descontrol inigualable.
El científics están intentant tobar una solució a aquest problema i aplicarlo lo me abiat possible ja que el mes experts estan en dubte de que en el futur que ens espera, les estacions del any, no s'arribin a diferenciar, i es que es cert ya que si continuem així les temperaturas pujaran mes de las que las hem pujat en aquets anys.
Els paisos que estarán en mes risc será la franja que separa frança de españa i tambe pujaran les temperatures en el centre d'españa pero tranquils perque no será tan exagerat com a frança i els pirineus.
Per finalitzar diem que hem de mirar amb atenció el nostre entorn i pensar en el millor pel nostre planeta.

Maria Hernández García ha dit...

Bona tarda, avui parlarem sobre: El canvi climàtic.
Ens sap greu comunicar-los que si no fem res per canviar les nostres maneres de viure el planeta s'inundará y tots morirem.
Aixó te una explicació: cada vegada que agafem el cotxe o utilitzem algun tipus de producte tòxic amb el medi ambient, això afecta a la capa d'ozó i aquesta, es va devilitant i forma forats.
Debeu pensar que no pasa res, però els raigs UVA del sol pasen per aquests forats i això fa que pugi la temperatura de la Terra aleshores desfà el glaç als pols i provoca l'augment de l'aigua dels mars.
També provoco canvis climàtics com les inundacions, terretrèmols, tsunamis, etc..

Alex Monteys Giemenez ha dit...

Ola bon dia soc l'Alex y soc el meteroleg de tv3 en la seguent semana os comunicare el seguent temps:pel que sembla que s'apropa una taca tronja aprop de la peninsula. Aquesta taca no es cap tonteria, es el temible canvi climatic,aquest tema sembla que no, pero ens afecta a tots,dic aixo perque hi ha molta gente que lis parles y no fan cas,ara diré els efectes que te el canvi climatic:el gel es desfa llavor es desfà y puja el nivell delmar llavors hi hauran moltes ciutat o illes que desapareixeran debut al nivell del mar.Las temperaturas pujaran de tal manera que no es podran aguantar alomijor arribem fins y tot als 50 graus.Ara us farè una pregunta cal ser aixi? la terra que deixem sera per els nosaltres fills e....Penseu-lo y em contesteu

cristina valero ha dit...

Estic molt espantada perqué a tot a reu parlen del canvi climàtic, la meva avia m´explica que quan ella era petita les estacions es diferenciaben molt més que avui dia ,ella diu que a partir del mes de decembre fins a finals del mes de febrer feia molt de fred ,després en el mes de març feia molt solet i s´estaba molt bé al carrer després al estiu feia molta calor pero no era tan intensa com ara ,i quan arribaba la tardor feia una miqueta de fresqueta però senties moltes ganes de sortir a passejar.Tot al contrari d´avui dia que gairabé no sentim els canvis d´estacions pasem d´un intens calor a un intens fred , de totes maneres cada vegada el hivern es mes calurós i es perque no cuidem el nostre planeta , el maltractem amb fums ,boses ,residus etc... Tindriem que se mes agraits amb els nostres rius montanyes i mars i estimar el nostre planeta.

Estefania Escobar Hidalgo ha dit...

Bon dia, a la gent que ens está escoltant ara, us vui dir que tenim canvis climatics, durant uns mesos el temps cambiara radicalment, fara molta calor i haurá seuqetat.
Tenim que tindre en compté que els automobils, fabriques, etc. Son les que causen mal bé al nostre medi ambient. La capa d'ozó esta molt malament, i aixó afecta al nostre clima i al medi ambient. A nosaltres també ens afecta ho creieu o no, i aixó cada vegada es pitjor,tenim que evitar coses que poden afectar al clima i als canvis climatics.
Finalment només dic que tingueu en compte el que pot arribar a passar per contaminar la capa d'ozó.

Clara Lopez Lahoz ha dit...

Bon dia i bon hora!
Els comuniquem que està succeint el cambi climàtic:
S'escalfarà molt la Terra i cambiarà el clima.
Pujarà el nivell del mar y n'hi hauran fortes plujes y ascensos bruscos de la temperatura.
Per aquesta zona,com Barcelona,el Maresme...No serà tan perillós com a França i els Pirineus.
Aneu amb molt de compte igualment,no hus confieu.
Podeu correr un gran risc, sobretot per el vostre entorn,teniu molt de cuidado.
De moment no sabem res més,en el moment que averigüem alguna cosa més,interrompen el que estiguin fent per el canal i us avisem.Es molt important.

Aquí el temps de canaltemps6 s'ha acabat.
Res més a dir, gràcies i bon dia!

Esther Alcaraz Escudero ha dit...

Bona tarda,
Els volia comunicar com esta la situació del canvi climàtic.
El clima esta canviant molt perquè estem contaminant molt el planeta i si el contaminem, destruim la capa d'ozó.
Si destruim la capa d'ozó, els raigs del sol penetraran a la Terra amb més força i desfaràn el glaç i el nivell del mar pujarà.
Durant els pròxims mesos s'esperen que les temperatures pugin, sobretot pel centre d'Espanya i a França.
Per acabar els volia dir que penseu en el nostre planeta i eviteu conteminar-lo per evitar que el que esta previst que pasi, no pasi.

Nuria Garcia ha dit...

Bona tarde:
Estem al tele temps de Núria Matias Prats. En aquesta época de l'any ens hem adonat de que estem contaminant el nostre planeta, peró aquest, no es el tema del que hem vingut avui a parlar. Avui hem vinngut a parlar de la neu al nord del nostre món.
Tots els científics estan intentant trobar una solució per aquest problema. Segur que us preguntareu quin es el problema d'aquesta solució.
¿Quin es el problema?, ¿Perque hem vingut a contarvos aquest problema?
Tot bé, a que, fins aquest any, hem tingut molts problemes amb les glaçades del nord, i tindrem un grau problema si es descongelen. Esta tot compravat, o deixa de ploure i nevar, i així no es descongelara tot i no ens morirem ofegats per l'aigua.
Bona tarde i que passin bona tarde.

Judith Cervelló Garcia ha dit...

Benvinguts, senoyrs i senyores avui parlarem de un tema molt important el canvi climàtic.
Segons uns estudis en els próxims deu o vint anys en la península Ibèrica hi haurà un gran canvi climàtic, a causa que els ultims anys que no estem cuidant molt bé
del planeta.
S'espera una pujada de temperatures sobretot pel centre i nord de la península, en canvi hi haurà un petit descens per la zona sud-oest.
I aquest canvi no es produira solament aqui, sino en molts més paisos.
Encara que sembli impossible hi han alguns motius per solucionar una mica aquest tema, però abans de poder aplicar les solucions ens tenim que posar d'acord per fer algun remedi que estigui a la nostra mà, com per exemple: reutilitzar roba, reciclar, clasificar la brossa al seu contenidor adecuat etc.
En resum que esta en les nostres mans de fer que el planeta exploti o segueixi viu.

Patricia Rosa Belda ha dit...

Bona tarda, anem a començar el programa d'avui del cambi meteoròlogic que hem precenciat repentinament.
Aquests cambis són simplement per el incorrecte ús que fem d'alguns materials, de utilitzar massa els cotxes propis i no el transport públic, de llançar productes tòxics als rius o a la mar, de contaminar tant l'aire i de tots els incendis que s'hi provoquen al cap d'un any.
A els següents dies es presentara altes temperatures per la zona de la costa i una mica més calmades cap a l'interior i als Pirineus.
No només está ocurrint això al nostre país, sinó que a tota Europa també s'han notat cambis extraordinaris en poc temps.
Toranarem amb més noticíes la setmana vinent, i bon cap de setmana a tothom.

kevin soolá ha dit...

Bon dia son les 8 en punt, el informa infoRadio.Abui us parlarem sobre les temperatura.
Jo cada dia e'm faig una pregunta.
El canvi climatic potser que afecti molt?
Jo crec que sí.La contaminació es un dels problemes, aixó ens afecta a tothom, i no crec que aixo sigui motiu de rises.
Hi ha molta gent que els dona igual el medi ambient, pero no es donen de les inconveniencies que tenen.Els paisos que mes ho notaran seran:França i España.

SERGI RUIZ ALVAREZ ha dit...

bon dia avui parlaem del kambi klimatic i els seus efectes: per culpa nostra el klima sesta bolben boig
la capa dozo sesta trencan
i si un dia fa fred a laltra fa kalor buff aixo es una bojeria
i es kulpa tambe de k agafem molt el coche per anar a qual sabol joc an comtes dagafa el bus , una bicicleta , el metro.... o tambe pots anar a peu si no esta molt juny

amb aixo lo que bui dir es que deixem de comtaminar tant i comensar a reciclar una mica i no aga fa el coche per anar ala forneria de la cantonada. als Aparlat Sergi de catalunya neta

Ana Castro Alonso ha dit...

-Bon dia senyors telespectadors. Avui parlarem de la serietat del canvi climàtic i les conseqüències que comporta.
El canvi climàtic no es pot prendre a la lleugera, dintre de uns quants anys, les illes Balears estaran practicament inundades juntament amb el sur de la península i per la part de murcia, per què? un estareu preguntant, doncs perque si seguim contaminat l'atmosfera, els raigs de sol penetraran amb més força ja que la capa d'ozó anirà desapareixent i començarà el desglaç dels pols i això provocarà un aument de l'aigua del planeta i les costes del països es quedaran inundades. Així que recomanem prudència amd les escombraries. Recicla cada cosa al seu lloc per evitar aquest desastre.
Això es tot. Moltes gràcies senyors i senyores. Passin un molt bon dia.

cristina valero ha dit...

son las nou en punt del matí comencem les noticies de Cristina Valero: aquesta es la secció de el temps, ens han arribat de Fuentealbilla(província de Albacete) les estadístiques de els pròxims cinc anys i ens indica que haurà un gran canvi climàtic , les temperatures pujaràn desorbitadament en el nord-est i en el sud de la península , també a la messeta central.Als pirineus catalans i aragonesos es produirà una situació molt greu de desglaç.
A la resta de el país no haurà grans canvis i a la resta d´Europa la situació serà molt complicada.
Ens acomiadem , que passin un bon dia salutacions desde Barcelona:
Cristina Valero.

Sandra Hijazi ha dit...

Sembla que en la primera setmana d'aquest mes, hi haurà aquest temporal:

Al nord de Catalunya, en la serralada dels Pirineus, hi haurà moltes precipitacions en forma de neu.
A la part litoral, l'ambient serà molt càlid, a la zona central podrà caure alguna precipitació tot i que no és gaire possible.
Després a la zona més proxima al oceà Atlantic hi haurà molt de fred, també possiblement hi hagi moltes precipitacions en forma de neu i les zones més centrals les precipitacions serien en forma de pluja.
A la zona del Cantàbric també hi hauràn precipitacions.
A la zona sud de la península hi haurà un gran anticicló.

Pol Muñoz ha dit...

Aquest és un tema que ens interessa a tothom: El canvi climàtic.
Es diu que en uns 10 anys o així,ja s'haurà fos el gel del Pol Nord,i un parell d'anys després,el del Pol Sud.
En els ultims 50 anys, els éssers humans hem estat contaminant el planeta amb els vehicles,els aeorosols,etc.En conseqüencia, ultimament estan pujant les temperatures,el vent està bufant molt fort,les onades del mar cada cop són més fortes.D'ara cap endavant,tindriem que vigilar si reciclem i no contaminem tant aveure si el planeta ens dura una miqueta més.I,així,finalitzo amb la meva predicció per el nostre planeta.

eider olaso ha dit...

Hola
bon dia catalans i catalanes
Totes les persones del mon tenim un greu problema amb el escalfament de la terra.
Nosaltres individualment pedem fer petites accions com no malgastar energia electrica, reciclar els residus.
si seguim aixi destroirem el planeta ja que el pol nord s'esta desglaçan i això pot probocar un aument del nivell del mar i moltes poblacions poden desapareixer.
que pasin un bon dia i ya sabeu tenim que cuidar el planeta.
EIDER OLASO

Anònim ha dit...

bia

Sergi Banderas Mejias ha dit...

El canvi climàtic ens portarà una molt forta ola de calor que sotmetrà a quasi tota la part nord de la península Ibèrica sota unes temperatures altíssimes. Les fortes temperatures perduraran durant bastant temps. L’ola de calor vindrà acompanyada d’una boira una mica espessa, que cobrirà els Pirineus durant unes hores aproximadament. Quant s’hagi anat la boira les precipitacions augmentaran i plourà bastant sovint a l’est i nord de la península, mentre que a la resta dels territoris de la península cauran fortes tempestes, que dificultaran la navegació i estaran acompanyades de llamps i trons bastant perillosos. A més a més hi hauran unes fortes ràfagues de vent a tota la península.